Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Prăjitură Tosca by Teo`s Kitchen

Prăjitură Tosca by Teo`s Kitchen
Prăjitură Tosca by Teo`s Kitchen

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 6 oua
• 180g + 180g zahar (blat+crema)
• 100g mac
• 80g faina
• 3 linguri nuca de cocos
• ½ lingurita praf de copt
• 3 llinguri cu varf de amidon
• 250ml lapte caldut
• 200g unt moale
• lingurita extract de vanilie sau miezul de la o pastaie de vanilie
• 300g biscuiti
• 200g zahar tos
• 100ml apa
• 200g ciocolata cu lapte sau amaruie
• 100ml frisca lichida
• 100g unt
• 1 lingura miere

Mod de preparare

Pasul 1. Incingem cuptorul la 180°C si tapetam tava cu hartie de copt. Separam ouale.

Atasam mixerului Cuisinart telul, punem in bol albusurile si 180g zahar. Spunam la viteza 5 si apoi crestem treptat viteza pana la 9-10. Batem pana avem o bezea lucioasa, care nu cade din bol cand il intoarcem cu fundul in sus. Adaugam mac, cocos, faina, praf de copt. Le incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul in bezea.

Cand avem o compozitie omogena, o turnam in tava, nivelam cu spatula. Coacem 12-15 min sau pana blatul este elastic si usor aurit. Lasam aluatul sa se raceasca foarte bine, il scoatem din tava, inlocuim hartia de copt cu folie alimentara si punem blatul din nou in tava.

Pasul 2. Pentru crema, amestecam laptele caldut si amidonul pana nu mai sunt cocoloase. Punem in bol galbenusurile, 180g zahar, vanilia. Spumam pana avem o crema groasa, ca o alifie, in care granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam laptele, amestecam. Turnam amestecul intr-un bol termorezistent si fierbem crema la abur, amestecand des cu telul. Incet-incet va incepe sa se ingroase, ca o budinca. 

Pasul 3. Tragem crema de pe foc, o acoprim cu folie alimentara astfel incat folia sa atinga crema. Astfel, crema nu va face crusta. Lasam crema sa se raceasca foarte foarte bine. Cand crema e racita, spumam untul 4-5 minute, avand telul atasat mixerului. Peste untul spunat, cu mixerul mergand la viteza mica, adaugam lingura cu lingura crema rece. Amestecam pana avem o crema fina. Punem crema peste blat, nivelam foarte bine cu spatula.

Pasul 4. Pentru sirop, pregatim o cratita cu fund dublu. Punem zaharul si il tinem la foc mic, amestecan des, pana prinde culoare si se caramelizeaza. Adaugam apa si lasam sa fiarba pana tot zaharul e topit si avem un sirop. Lasam siropul sa se raceasca, apoi dam fiecare biscuite prin sirop si il asezam peste crema. Pregatim si glazura: punem la foc mic ciocolata, frisca lichida, untul, mierea. Amestecam pana sunt topite toate si avem o glazura lucioasa. Lasam sa se racoreasca putin, apoi turnam peste stratul de biscuiti.

Pasul 5. Lasam Prajitura Toska la rece minim 5-6 ore inainte de feliere, de preferinta peste noapte. Pentru a ridica mai usor prajitra din tava, ne ajutam de folia alimentara. Pentru feliere, folosim un cutit de bucatarie foarte lung si subtire.