Rețetă căsuță din turtă dulce DIY by Madeline

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Mix de condimente: |
• 30g scorțișoară (batoane) |
• 7 cuișoare |
• 8 păstăi de carmamon |
• 6 boabe de ienibahar |
• 1 lgț ghimbir uscat (3g) |
• 1 stea de anason |
• 1/2 lgț boabe de coriandru |
• 1 nucșoară (3g) |
Turtă dulce: |
• 200g unt |
• 250g zahăr brun |
• 150g miere |
• 600g făină |
• 1 lgț bicarbonat de sodiu |
• 3 lgț mix de condimente pt turtă dulce |
• 2 ouă |
Glazură: |
• 200g zahăr pudră |
• 1 albuș (30g) |
• 1 lgț zeamă de lămâie |
Decor: |
• bomboane |
• jeleuri |
• covrigei |
• nucă de cocos |
Descriere
Descoperă cum să creezi propria căsuță din turtă dulce și să transformi acest proces într-o adevărată poveste alături de cei mici!
Mod de preparare
Pasul 1. Pentru mixul de condimente, pune în râsniță toate ingredientele și râșnește prin simpla apăsare a capacului până obții textura dorită.
Pasul 2. Pune într-o cratiță la foc mic untul și mierea. După vreo 3 minute, adaugă și zahărul brun. Ține pe foc totul, amestecând până se dizolvă zahărul brun și se topește untul. Adaugă apoi condimentele pentru turtă dulce de mai sus și bicarbonatul.
Pasul 3. Bircabonatul va face totul să se umfle, doar amestecă constant. Lasă amestecul la răcit. După ce s-a răcorit, pune-l în bolul mixerului alături de făină și ouă și mixează până obții un aluat omogen. Transferă pe blatul de lucru pudrat cu făină și frământă puțin, dându-i o formă rotundă. Introducem în frigider aprox 1 oră, să se întărească.
Pasul 4. Împarte aluatul în 6 bucăți (din care 2 să fie puțin mai măricele), întindem în grosime de 4mm și decupează cele 6 elemente ale căsuței: 2 față și spate, 2 laterale, 2 acoperișuri. Decupează și cele 4 elemente mici pentru coș. Decupează ușile și ferestrele după cum dorești, fie pătrate, fie cercuri sau chiar inimioare. Va mai rămâne puțin aluat din care poți coace omuleți sau brăduți din turtă dulce.
Pasul 5. Coace toate elementele câte 2, la 170 de grade, timp de aprox. 10 minute, până sunt foarte puțin bronzate la bază și pe margini, dar foarte puțin. Turta dulce se va mai întări după răcire, deși la început este puțin moale.
Pasul 6. Pentru glazura royal icing, bate spumă albușurile cu zahărul pudră și zeama de lămâie. Folosind un poș, decorează elementele căsuței, apoi lipește tot cu glazură, ajutăndu-te de multe pahare care să țină pereții până se întărește glazuro-lipiciul.
Pasul 7. Acoperișul se pune ultimul. Căsuța NU se atinge o oră dupa montare.
Pasul 2. Pune într-o cratiță la foc mic untul și mierea. După vreo 3 minute, adaugă și zahărul brun. Ține pe foc totul, amestecând până se dizolvă zahărul brun și se topește untul. Adaugă apoi condimentele pentru turtă dulce de mai sus și bicarbonatul.
Pasul 3. Bircabonatul va face totul să se umfle, doar amestecă constant. Lasă amestecul la răcit. După ce s-a răcorit, pune-l în bolul mixerului alături de făină și ouă și mixează până obții un aluat omogen. Transferă pe blatul de lucru pudrat cu făină și frământă puțin, dându-i o formă rotundă. Introducem în frigider aprox 1 oră, să se întărească.
Pasul 4. Împarte aluatul în 6 bucăți (din care 2 să fie puțin mai măricele), întindem în grosime de 4mm și decupează cele 6 elemente ale căsuței: 2 față și spate, 2 laterale, 2 acoperișuri. Decupează și cele 4 elemente mici pentru coș. Decupează ușile și ferestrele după cum dorești, fie pătrate, fie cercuri sau chiar inimioare. Va mai rămâne puțin aluat din care poți coace omuleți sau brăduți din turtă dulce.
Pasul 5. Coace toate elementele câte 2, la 170 de grade, timp de aprox. 10 minute, până sunt foarte puțin bronzate la bază și pe margini, dar foarte puțin. Turta dulce se va mai întări după răcire, deși la început este puțin moale.
Pasul 6. Pentru glazura royal icing, bate spumă albușurile cu zahărul pudră și zeama de lămâie. Folosind un poș, decorează elementele căsuței, apoi lipește tot cu glazură, ajutăndu-te de multe pahare care să țină pereții până se întărește glazuro-lipiciul.
Pasul 7. Acoperișul se pune ultimul. Căsuța NU se atinge o oră dupa montare.
Preparat cu
-1.250lei
