Căsuță din turtă dulce DIY by Madeline Cuisine
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Mix de condimente: |
• 30g scorțișoară (batoane) |
• 7 cuișoare |
• 8 păstăi de carmamon |
• 6 boabe de ienibahar |
• 1 lgț ghimbir uscat (3g) |
• 1 stea de anason |
• 1/2 lgț boabe de coriandru |
• 1 nucșoară (3g) |
Turtă dulce: |
• 200g unt |
• 250g zahăr brun |
• 150g miere |
• 600g făină |
• 1 lgț bicarbonat de sodiu |
• 3 lgț mix de condimente pt turtă dulce |
• 2 ouă |
Glazură: |
• 200g zahăr pudră |
• 1 albuș (30g) |
• 1 lgț zeamă de lămâie |
Decor: bomboane, jeleuri, covrigei, nucă de cocos etc |
Mod de preparare
Pentru mixul de condimente: punem în râsniță toate ingredientele și râșnim prin simpla apăsare a capacului până obținem textura dorită.
Pentru turta dulce: punem într-o cratiță la foc mic untul și mierea. După vreo 3 minute adăugăm și zahărul brun. Ținem pe foc totul amestecând până se dizolvă zahărul brun și se topește untul, adăugăm apoi condimentele pt turtă dulce pe care le-am făcut mai devreme și bicarbonatul.
Bircabonatul va face totul să se umfle, e ok, doar amestecăm constant :) Lăsăm amestecul la răcit. După ce s-a răcorit, îl punem în bolul mixerului alături de făină și ouă și mixăm pana obținem un aluat omogen. Îl transferam pe blatul de lucru pudrat cu făină și îl frământăm puțin, dându-i o formă rotundă. Îl introducem în frigider aprox 1 oră, să se întărească.
Împărțim aluatul in 6 bucăți (din care 2 să fie puțin mai măricele), le întindem în grosime de 4mm și decupăm cele 6 elemente ale căsuței: 2 fata si spate, 2 laterale, 2 acoperisuri. Decupăm și cele 4 elemente mici pt coș :) Decupăm ușile și ferestrele după cum dorim, fie pătrate, fie cercuri sau chiar inimioare :) Va mai rămâne puțin aluat din care puteți coace omuleți sau brăduți din turtă dulce :)Coacem toate elementele, eu am copt câte 2, la 170C timp de aprox 10 min, până sunt foarte puțin bronzate la bază și pe margini, dar foarte puțin. Turta dulce se va mai întări după răcire, FYI, nu vă speriați dacă e puțin moale :)
Pentru glazura royal icing batem spumă albușurile cu zahărul pudră și zeama de lămâie. Folosind un poș decorăm elementele căsuței, apoi le lipim tot cu glazură, ajutăndu-ne de multe pahare care să țină pereții până se întărește glazuro-lipiciul :)Acoperișul se pune ultimul. Căsuța NU se atinge o oră dupa montare :)
Enjoy! Căsuță din turtă dulce.
Pentru turta dulce: punem într-o cratiță la foc mic untul și mierea. După vreo 3 minute adăugăm și zahărul brun. Ținem pe foc totul amestecând până se dizolvă zahărul brun și se topește untul, adăugăm apoi condimentele pt turtă dulce pe care le-am făcut mai devreme și bicarbonatul.
Bircabonatul va face totul să se umfle, e ok, doar amestecăm constant :) Lăsăm amestecul la răcit. După ce s-a răcorit, îl punem în bolul mixerului alături de făină și ouă și mixăm pana obținem un aluat omogen. Îl transferam pe blatul de lucru pudrat cu făină și îl frământăm puțin, dându-i o formă rotundă. Îl introducem în frigider aprox 1 oră, să se întărească.
Împărțim aluatul in 6 bucăți (din care 2 să fie puțin mai măricele), le întindem în grosime de 4mm și decupăm cele 6 elemente ale căsuței: 2 fata si spate, 2 laterale, 2 acoperisuri. Decupăm și cele 4 elemente mici pt coș :) Decupăm ușile și ferestrele după cum dorim, fie pătrate, fie cercuri sau chiar inimioare :) Va mai rămâne puțin aluat din care puteți coace omuleți sau brăduți din turtă dulce :)Coacem toate elementele, eu am copt câte 2, la 170C timp de aprox 10 min, până sunt foarte puțin bronzate la bază și pe margini, dar foarte puțin. Turta dulce se va mai întări după răcire, FYI, nu vă speriați dacă e puțin moale :)
Pentru glazura royal icing batem spumă albușurile cu zahărul pudră și zeama de lămâie. Folosind un poș decorăm elementele căsuței, apoi le lipim tot cu glazură, ajutăndu-ne de multe pahare care să țină pereții până se întărește glazuro-lipiciul :)Acoperișul se pune ultimul. Căsuța NU se atinge o oră dupa montare :)
Enjoy! Căsuță din turtă dulce.
Preparat cu
-800lei