Rețetă gofre cu miere și nuci
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 ouă |
• 300 ml lapte |
• 250 g făină |
• 1 linguriță praf de copt |
• 50 g unt topit |
• 1 linguriță zahăr vanilat |
• Un praf de sare |
Opțional: puțin zahăr, pentru gust, și esențe aromate (vanilie, rom, etc.) |
Mod de preparare
Încălzește aparatul de vafe.
Într-un bol mare, bate ouăle până devin spumoase.
Adaugă laptele și untul topit, apoi amestecă bine.
Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt, zahărul vanilat și sarea.
Încorporează amestecul de făină în cel de ouă, amestecând până se omogenizează. Dacă dorești, poți adăuga zahăr și esențe aromate.
Toarnă aluatul în aparatul de vafe preîncălzit și coace-le până devin aurii și crocante.
Servește vafele calde, cu unt, miere, nuci sau alte toppinguri la alegere.
Într-un bol mare, bate ouăle până devin spumoase.
Adaugă laptele și untul topit, apoi amestecă bine.
Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt, zahărul vanilat și sarea.
Încorporează amestecul de făină în cel de ouă, amestecând până se omogenizează. Dacă dorești, poți adăuga zahăr și esențe aromate.
Toarnă aluatul în aparatul de vafe preîncălzit și coace-le până devin aurii și crocante.
Servește vafele calde, cu unt, miere, nuci sau alte toppinguri la alegere.