Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Înghețată cu gust de Portokalopita

Înghețată cu gust de Portokalopita
Înghețată cu gust de Portokalopita

Porții

4

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 300 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
• 200 ml lapte integral
• 100 ml sirop de portocale
• coaja rasă de la 2 portocale bio
• 1 lgț extract de vanilie
• 3 gălbenușuri
• 80 g zahăr
• 1 mână foi de plăcintă coapte și mărunțite (opțional – pentru textura specifică Portokalopitei)

Pentru sirop de portocale (aromă autentică):
• 100 ml apă
• 100 g zahăr
• coaja de la 1 portocală
• 1 lgț suc de lămâie

Descriere

Înghețată cu portocale și aromă de Portokalopita – un desert cremos, parfumat și răcoritor, cu textură unică de plăcintă grecească. Ideal pentru vară!

Mod de preparare

Pasul 1. Fierbe toate ingredientele sucului pentru 5-7 minute până se îngroașă ușor, apoi lasă să se răcească complet.

Pasul 2. Bate gălbenușurile cu zahărul până devin deschise la culoare. Într-o crăticioară, încălzește laptele cu smântâna și coaja rasă de portocală. Când e fierbinte (nu clocotit), toarnă-l treptat peste gălbenușuri, amestecând constant.

Pasul 3. Pune compoziția înapoi pe foc mic și amestecă până se îngroașă ca o cremă (nu lăsa să fiarbă!). Ia de pe foc, adaugă extractul de vanilie și siropul de portocale. Lasă să se răcească complet, apoi pune la frigider 4 ore (sau peste noapte).

Pasul 4. Toarnă baza în aparatul de înghețată și procesează conform instrucțiunilor (de obicei 20-30 minute).

Pasul 5. Dacă vrei textura de Portokalopita, adaugă foile de plăcintă coapte și rupte în bucăți mici în ultimele 5 minute din procesul de mixare.

Pasul 6. Servește cu topping de sirop de portocale sau puțină scorțișoară. Gustul e cremos, parfumat, cu note intense de portocală și o textură surprinzătoare de "plăcintă răcită".