Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă mini pavlova cu fructe by Laura Laurențiu

Rețetă mini pavlova cu fructe by Laura Laurențiu
Rețetă mini pavlova cu fructe by Laura Laurențiu

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 4 albușuri crude
• 1 praf de sare
• 1 lingură de oțet
• 140 de grame de zahăr tos
• 140 de grame de zahăr pudră vanilat
• 400 ml de smântână pentru frișcă neîndulcită, cu 33% grăsime
• 250 de grame de fructe de pădure asortate

Mod de preparare

1. În bolul mixerului Cuisinart am pus albușurile și sarea. Am atașat accesoriul pentru spume și am mixat la viteza 12, până când s-a format o spumă ca zăpada. Am adăugat oțetul apoi 100 de grame de zahăr tos, în ploaie. Am mixat în continuare până când am obținut o bezea lucioasă, în care zahărul nu s-a mai simțit deloc. 

2. Între timp, am pornit cuptorul și l-am setat la 110 grade Celsius, cu ventilație, căldură de jos și de sus. 

3. Când mixerul a terminat de făcut bezeaua, am adăugat 100 de grame de zahăr pudră vanilat și l-am încorporat prin împăturiri succesive, cu o spatulă flexibilă. 

4. Am transferat bezeaua într-un poș de unică folosință, căruia i-am tăiat o deschizătură de 1,5 cm. 

5. Cu poșul, am format - într-o tavă acoperită cu hârtie de copt – 6 mini pavlove, cu diametrul de 10 cm și înălțimea de 5-6 cm. 

6. Am dat la cuptor pentru o oră. 

7. Între timp, am pus pe foc, într-o crăticioară, jumătate din fructele de pădure și 40 de grame de zahăr tos. Am fiert totul 4 minute apoi am trecut prin sită. Am obținut un coulis fin, fără semințe din fructe. 

8. Pavlovele sunt gata atunci când se desprind cu ușurință de pe hârtia de copt. Ele trebuie să rămână albe, cu exteriorul crocant și miezul încă spumos. 

9. După ce am scos pavlovele din cuptor, am turnat smântâna pentru frișcă în bolul mixerului și am adăugat 40 de grame de zahăr pudră. Am mixat la viteza 12, doar 2-3 minute, până ce frișca s-a întărit, apoi am transferat-o într-un poș și am pus-o în frigider. 

10. Pe fiecare mini pavlova am turnat un cerc de frișcă, am pus câte 1 lingură plină de coulis de fructe de pădure apoi am finisat cu frișcă bătută și fructe de pădure. Se servesc cât de repede, pentru că umiditatea din frișcă înmoaie prea tare bezeaua, dacă sunt păstrate prea mult. Ideal este să le montați chiar înainte de servire, pentru că merge foarte repede, când ai totul pregătit. Să vă fie de folos!