Rețetă mousse de ciocolată albă și neagră la pahar

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 50 g zahăr |
• 200 ml frișcă lichidă |
Pentru mousse de ciocolată neagră: |
• 200 g ciocolată neagră (min. 70% cacao) |
• 3 ouă, separate (albușurile de gălbenușuri) |
Pentru mousse de ciocolată albă: |
• 200 g ciocolată albă |
• 3 ouă, separate (albușurile de gălbenușuri) |
• 50 g zahăr |
• 200 ml frișcă lichidă |
Descriere
Iubești mousse-ul de ciocolată? Iată un mod simplu și creativ de a-l pregăti!
Mod de preparare
Pasul 1. Rupe ciocolata neagră în bucăți și topește-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând din când în când până devine netedă. Las-o să se răcească puțin.
Pasul 2. Bate gălbenușurile cu zahărul până când devin palide și cremoase. Adaugă ciocolata topită răcită și amestecă bine.
Pasul 3. Bate frișca lichidă până devine fermă și încorporeaz-o în amestecul de ciocolată și gălbenușuri.
Pasul 4. Bate albușurile până obții o spumă tare și încorporează-le ușor în amestecul de ciocolată, având grijă să nu pierzi aerul din spumă.
Pasul 5. Împarte mousse-ul de ciocolată neagră în pahare, umplându-le pe jumătate. Pune paharele la frigider, pentru a se răci și a se întări.
Pasul 2. Bate gălbenușurile cu zahărul până când devin palide și cremoase. Adaugă ciocolata topită răcită și amestecă bine.
Pasul 3. Bate frișca lichidă până devine fermă și încorporeaz-o în amestecul de ciocolată și gălbenușuri.
Pasul 4. Bate albușurile până obții o spumă tare și încorporează-le ușor în amestecul de ciocolată, având grijă să nu pierzi aerul din spumă.
Pasul 5. Împarte mousse-ul de ciocolată neagră în pahare, umplându-le pe jumătate. Pune paharele la frigider, pentru a se răci și a se întări.
Preparat cu
-50lei

Cuisinart
Blender vertical, fără fir, Cuisinart, Argintiu, RHB100E
Fără fir
Prindere confortabilă
Control precis
• in stoc
PRP: 699,99lei
649,99lei