Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pizza cu ciocolată bu Demancare

Rețetă pizza cu ciocolată bu Demancare
Rețetă pizza cu ciocolată bu Demancare

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru aluat:
• 10g drojdie uscata;
• 20g zahar;
• 5g sare;
• 300g faina;
• 180ml apa calduta;

Pentru crema:
• 200g ciocolata neagra;
• 200ml frisca lichida;

Pentru topping:
• 1 banana feliata;
• 10 capsune;
• 50g fistic maruntit;

Extra:
• 1 ou (pentru decor);
• 2 linguri fulgi de migdale (pentru decor);
• unt de arahide (pentru servire)

Mod de preparare

1. In bolul mixerului amestecati folosind carligul de framantare, ingredientele pentru aluat mai intai la treapta 1 timp de 1-2 minute si cresteti apoi viteza pana la treapta 7, pana cand obtineti un aluat moale, omogen, usor lipicios.

2. Acoperiti bolul si lasati aluatul sa dospeasca minim 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

3. Pe o tava tapetata cu hartie de copt intindeti bine aluatul, pastrand marginile mai groase si pufoase, iar interiorul mai subtire.

4. Optional puteti unge marginile cu ou batut si puteti presara fulgi de migdale pentru un aspect si mai apetisant.

5. Coaceti timp de 20-25 de minute la 190C sau pana cand aluatul este complet copt si bine rumenit.

6. Pregatiti acum crema in bolul mixerului, amestecand cu telul acestuia frisca si ciocolata topita (dar nu fierbinte) pana cand obtineti o crema aerata si omogena (incepeti cu viteza 1 si cresteti treptat pana la treapta 12).

7. Intindeti crema pe toata suprafata blatului de pizza si adaugati toppingurile (capsune, banane, fistic si ce va mai place voua).

8. In loc de sos puteti savura cu o lingurita de unt de arahide o felie delicioasa din aceasta pizza dulce.