Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pizza cu ciocolată by Demâncare

Rețetă pizza cu ciocolată by Demâncare
Rețetă pizza cu ciocolată by Demâncare

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru aluat:
• 10g drojdie uscată
• 20g zahăr
• 5g sare
• 300g făină
• 180ml apă călduță

Pentru cremă:
• 200g ciocolată neagră
• 200ml frișcă lichidă

Pentru topping:
• 1 banană feliată
• 10 capșuni
• 50g fistic mărunțit

Extra:
• 1 ou (pentru decor)
• 2 linguri fulgi de migdale (pentru decor)
• unt de arahide (pentru servire)

Descriere

Ce poate fi mai delicios decât o pizza cu ciocolată și fructe, ușor de făcut? O prepari rapid și este suficientă pentru întreaga familie!

Mod de preparare

Pasul 1. În bolul mixerului, amestecă folosind cârligul de frământare și ingredientele pentru aluat, mai întâi la treapta 1, timp de 1-2 minute și crește apoi viteza până la treapta 7, până când obții un aluat moale, omogen, ușor lipicios.

Pasul 2. Acoperă bolul și lasă aluatul să se dospească minim 1 oră sau până când își dublează volumul.

Pasul 3. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, întinde bine aluatul, păstrând marginile mai groase și pufoase, iar interiorul mai subțire.

Pasul 4. Opțional, poți unge marginile cu ou bătut și presăra fulgi de migdale, pentru un aspect și mai apetisant.

Pasul 5. Coace timp de 20-25 de minute la 190C sau până când aluatul este complet copt și bine rumenit.

Pasul 6. Pregătește crema în bolul mixerului, amestecând cu telul acestuia frișca și ciocolata topită (dar nu fierbinte) până cand obții o cremă aerată și omogenă (începe cu viteza 1 și crește treptat până la treapta 12).

Pasul 7. Întinde crema pe toată suprafața blatului de pizza și adaugă topping-urile (căpșuni, banane, fistic și orice altceva dorești).

Pasul 8. În loc de sos, poți savura cu o linguriță de unt de arahide, o felie delicioasă din această pizza dulce.