Rețetă prăjitură low sugar cu ciocolată, frișcă și fructe by Oana Valah

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru blat: |
• 400g făină pentru cozonac |
• 250ml lapte călduț |
• 3 gălbenușuri |
• 75g unt topit |
• 10g drojdie uscată |
• coaja de la o lămâie bio |
• 100g zahăr de cocos sau 70g green sugar |
• un pumn alune de pădure |
Pentru crema de ciocolată: |
• 200g ciocolată neagră 50% cacao |
• 200g smântână pentru frișcă naturală, min. 30% grăsime |
• 250g mascarpone |
• 30g green sugar |
Pentru frișcă: |
• 400ml smântână naturală pentru frișcă, min. 30% grăsime |
• 50g zahăr pudră |
• păstaie de vanilie |
Descriere
Descoperă un desert delicios, low sugar, pe care îl prepara oricând ai poftă de ceva dulce, dar cu puțin zahăr!
Mod de preparare
Mod de preparare blat:
Pasul 1. Montează cârligul pentru frământare mixerului cu bol. Pune întâi ingredientele uscate (fără alune), apoi pe cele umede și pornește întâi la viteza 4, apoi mărește treptat la 7-8. Amestecă până când aluatul devine omogen și se dezlipește cu ușurință de pe pereții bolului. Apoi, mută într-un bol încălzit, acoperă și lasă la crescut pentru aproximativ o oră, timp în care ne ocupăm de creme.
Pasul 2. După ce a crescut, întinde cu mâna și pune într-o tavă rotundă, iar deasupra pune alunele de pădure. Coace pentru aprox. 45 de minute. Apoi, înainte de a pune cremele, lasă la răcit complet (se poate însiropa cu suc de portocale și scorțișoară).
Mod de preparare cremă de ciocolată:
Pasul 3. Pune smântâna pune într-o cratiță pe foc mic. Când s-a încălzit (să nu fiarbă), adaugă ciocolata bucăți și lasă 2-3 min să se topească ușor, apoi ia de pe foc și amestecă bine. Lasă la răcit (peste noapte, dar din lipsă de timp. se poate acoperi și lăsa puțin la congelator).
Pasul 4. Când s-a răcit, montează paleta pentru cremă a mixerului, pune în bol mascarpone, ciocolata cremă și green sugar (nu e obligatoriu). Amesteca la viteză mică (4-5), până devine o cremă omogenă. Lasă la rece până este gata frișca.
Mod de preparare frișcă:
Pasul 5. Montează telul mixerului, pune întâi smântâna și amestecă la viteza 4-5, până începe să se întarească și să crească în volum, apoi adaugă zahărul și vanilia. Atenție, nu mixa prea mult, că apoi se face unt. Pe blatul răcit, pune întâi crema, apoi frișca și decor mult din căpșuni proaspete.
Pasul 1. Montează cârligul pentru frământare mixerului cu bol. Pune întâi ingredientele uscate (fără alune), apoi pe cele umede și pornește întâi la viteza 4, apoi mărește treptat la 7-8. Amestecă până când aluatul devine omogen și se dezlipește cu ușurință de pe pereții bolului. Apoi, mută într-un bol încălzit, acoperă și lasă la crescut pentru aproximativ o oră, timp în care ne ocupăm de creme.
Pasul 2. După ce a crescut, întinde cu mâna și pune într-o tavă rotundă, iar deasupra pune alunele de pădure. Coace pentru aprox. 45 de minute. Apoi, înainte de a pune cremele, lasă la răcit complet (se poate însiropa cu suc de portocale și scorțișoară).
Mod de preparare cremă de ciocolată:
Pasul 3. Pune smântâna pune într-o cratiță pe foc mic. Când s-a încălzit (să nu fiarbă), adaugă ciocolata bucăți și lasă 2-3 min să se topească ușor, apoi ia de pe foc și amestecă bine. Lasă la răcit (peste noapte, dar din lipsă de timp. se poate acoperi și lăsa puțin la congelator).
Pasul 4. Când s-a răcit, montează paleta pentru cremă a mixerului, pune în bol mascarpone, ciocolata cremă și green sugar (nu e obligatoriu). Amesteca la viteză mică (4-5), până devine o cremă omogenă. Lasă la rece până este gata frișca.
Mod de preparare frișcă:
Pasul 5. Montează telul mixerului, pune întâi smântâna și amestecă la viteza 4-5, până începe să se întarească și să crească în volum, apoi adaugă zahărul și vanilia. Atenție, nu mixa prea mult, că apoi se face unt. Pe blatul răcit, pune întâi crema, apoi frișca și decor mult din căpșuni proaspete.
Preparat cu
-1.250lei
