Rețetă înghețată cu cafea și Sambuca by Alexandra Tudor

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 g frișcă lichidă |
• un vârf cuțit vanilie/1 linguriță vanilie |
• 3 linguri cafea solubilă |
• 150 g lapte condensat (îndulcit) |
• 40 ml Sambuca |
• ciocolată răzuită sau bucăți (după preferințe) |
Descriere
Pregătește o înghețată cu cafea și Sambuca aromată și energizantă, perfectă pentru zilele călduroase.
Mod de preparare
Pasul 1. Bate frișca, vanilia, cafeaua solubilă (dizolvată în 2 linguri de apă), laptele condensat și Sambuca până obții o spumă consistentă.
Pasul 2. Transferă compoziția în bolul aparatului Cuisinart.
Pasul 3. Pornește aparatul și lasă-l să funcționeze 25-30 de minute, în funcție de consistența dorită.
Pasul 4. Savurează înghețata cu cafea și Sambuca, presărată cu ciocolată răzuită sau bucăți deasupra.
Pasul 2. Transferă compoziția în bolul aparatului Cuisinart.
Pasul 3. Pornește aparatul și lasă-l să funcționeze 25-30 de minute, în funcție de consistența dorită.
Pasul 4. Savurează înghețata cu cafea și Sambuca, presărată cu ciocolată răzuită sau bucăți deasupra.