Rețetă înghețată cu căpșuni
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 300 g căpșuni proaspete, tăiate grosier |
• 1 lingură suc de lamaie |
• 160 ml lapte |
• 150 g zahăr |
• 300 ml cremă dublă |
• 1 linguriță extract de vanilie |
Mod de preparare
Pasul 1. Amestecați căpșunile, sucul de lămâie și 50 g de zahăr într-un castron mic. Folosind un zdrobitor de cartofi, zdrobiți ingredientele până în momentul în care căpșunile încep să se descompună.
Pasul 2. Apoi, turnați laptele și zahărul rămas într-un alt castron și amestecați până când zahărul se dizolvă. Ulterior, se amestecă smântâna dublă, vanilia și căpșunile zdrobite până se obține un conținut omogen.
Pasul 3. Turnați amestecul în bolul de aparatului de înghețată cu paleta deja atașată. Acoperiți cu capac și amestecați. Înghețata este gata când începe să se îngroașe și să înghețe.
Pasul 4. Pentru o înghețată mai fermă, congelați câteva ore într-un recipient ermetic.
Pasul 2. Apoi, turnați laptele și zahărul rămas într-un alt castron și amestecați până când zahărul se dizolvă. Ulterior, se amestecă smântâna dublă, vanilia și căpșunile zdrobite până se obține un conținut omogen.
Pasul 3. Turnați amestecul în bolul de aparatului de înghețată cu paleta deja atașată. Acoperiți cu capac și amestecați. Înghețata este gata când începe să se îngroașe și să înghețe.
Pasul 4. Pentru o înghețată mai fermă, congelați câteva ore într-un recipient ermetic.