Rețetă înghețată cu caramel sărat și nuci
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 400 ml lapte condensat caramelizat (dulce de leche) |
• 500 ml smântână pentru frișcă 32% grăsime |
• ½ linguriță sare de mare |
• 70 g nuci (pecan, normale, fistic, alune, după preferință), tocate grosier |
Mod de preparare
Pasul 1. Pune vasul aparatului de înghețată in congelator peste noapte, dacă modelul de aparat de înghețată necesită acest pas.
Pasul 2. Intr-un bol mare, amestecă laptele condensat caramelizat cu sarea de mare până se omogenizează bine.
Pasul 3. Într-un alt bol, bate frișca lichidă până formează vârfuri ferme.
Pasul 4. Încorporează treptat frișca bătută în amestecul de lapte condensat, folosind o spatula și mișcări ușoare pentru a menține compoziția aerată.
Pasul 5. Adaugă nucile tocate și amestecă ușor până sunt distribuite uniform.
Pasul 6. Pune sos de caramel în recipientul de inox.
Pasul 7. Toarnă amestecul în vasul aparatului de înghețată și pornește aparatul pe funcția Ice Cream & Warm până când înghețata ajunge la consistența dorită.
Pasul 8. Adaugă topping de nuci din nou și extra sos de caramel.
Pasul 9. Servește imediat sau păstrează la congelator pentru o înghețată mai fermă.
Pasul 2. Intr-un bol mare, amestecă laptele condensat caramelizat cu sarea de mare până se omogenizează bine.
Pasul 3. Într-un alt bol, bate frișca lichidă până formează vârfuri ferme.
Pasul 4. Încorporează treptat frișca bătută în amestecul de lapte condensat, folosind o spatula și mișcări ușoare pentru a menține compoziția aerată.
Pasul 5. Adaugă nucile tocate și amestecă ușor până sunt distribuite uniform.
Pasul 6. Pune sos de caramel în recipientul de inox.
Pasul 7. Toarnă amestecul în vasul aparatului de înghețată și pornește aparatul pe funcția Ice Cream & Warm până când înghețata ajunge la consistența dorită.
Pasul 8. Adaugă topping de nuci din nou și extra sos de caramel.
Pasul 9. Servește imediat sau păstrează la congelator pentru o înghețată mai fermă.