Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă înghețată cu fistic și fursecuri

Rețetă înghețată cu fistic și fursecuri
Rețetă înghețată cu fistic și fursecuri

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 150 g fistic fără sare, cu coajă
• 175 g zahăr pudră
• 8 gălbenușuri medii
• 400 ml lapte integral
• 400 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Pasul 1. Asigură-te că bolul pentru congelare este bine înghețat.

Pasul 2. Macină bine fisticul împreună cu 60 g de zahăr la robotul de bucătărie.

Pasul 3. Lasă laptele și amestecul de fistic măcinat să fiarbă într-o cratiță grea, amestecând din când în când. Când încep să fiarbă, ia de pe foc.

Pasul 4. Într-un bol, bate zahărul rămas (115 g) cu gălbenușurile.

Pasul 5. Încorporează încet încet laptele cald în gălbenușuri.

Pasul 6. Toarnă înapoi în cratiță și gătește la foc mic, amestecând tot timpul, până când crema se ia pe spatulă. Nu lăsa să fiarbă.

Pasul 7. Strecoară amestecul printr-o sită.

Pasul 8. Adaugă smântâna, amestecă și dă la frigider cel puțin 2 ore sau peste noapte, până când se răcește complet.