Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă înghețată cu frișcă, bezele și căpșuni - Eton Mess

Rețetă înghețată cu frișcă, bezele și căpșuni - Eton Mess
Rețetă înghețată cu frișcă, bezele și căpșuni - Eton Mess

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 350 ml double cream
• 400 ml lapte
• 1 păstaie de vanilie
• 4 gălbenușuri de ou
• 125 g zahăr
• 400 g căpșuni
• 2 linguri de zahăr pudră
• 50 g Bezea, zdrobită în bucăți mici

Mod de preparare

Pasul 1. Pentru baza de înghețată, amestecați gălbenușurile de ou și zahărul într-un castron până obțineți un conținut cremos.

Pasul 2. Se toarnă laptele și smântâna într-un vas încăpător și se pun pe foc. Răzuiți semințele din păstăia de vanilie și adăugați-le în compoziție.

Pasul 3. Se încălzește laptele și double cream-ul la foc mediu până ajung la punctul de fierbere, se ia conținutul de pe foc și se toarnă încet în amestecul de gălbenușuri și zahăr, amestecând treptat.

Pasul 4. Puneți amestecul obținut la foc mic, amestecând continuu până când se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se acoperă și se dă la frigider pentru minim două ore, de preferat peste noapte.

Pasul 5. Pentru crema de căpșuni, puneți căpșunile și zahărul pudră într-un robot de bucătărie și amestecați până la omogenizare. Treceți printr-o sită pentru a îndepărta sâmburii. Puneți piureul de căpșuni într-o cratiță mică și așteptați până ajunge în punctul de fierbere. Se fierbe până când piureul se îngroașă până la o consistență asemănătoare gemului. Se răcește și se pune la frigider.

Pasul 6. Turnați amestecul de bază pentru înghețată în aparatul de înghețată și setați cronometrul pentru 45 de minute. Cu aproximativ cinci minute înainte ca înghețata să fie gata, deschideți capacul și turnați bucățile de bezea.

Pasul 7. Când acestea sunt încorporate, adăugați crema de căpșuni. Serviți imediat sau puneți conținutul într-un recipient ermetic și congelați până când este necesar.