Rețetă înghețată de ciocolată

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 1,2L: |
• 80 g pudră de cacao |
• 100 g zahăr tos |
• 40 g zahăr brun nerafinat |
• un praf de sare |
• 235 ml lapte integral |
• 470 ml smântână de gătit |
• ½ lingură de esență pură de vanilie |
Descriere
Prepară înghețata de ciocolată adorată de întreaga familie și savurează gustul delicios și aroma de cacao!
Mod de preparare
Pasul 1. Amestecă zahărul, cacao și sarea într-un castron mediu. Adaugă laptele și mixează, cu un mixer vertical la viteză redusă sau cu un tel, până când se dizolvă cacao, zahărul și sarea. Adaugă smântâna de gătit și vanilia și amestecă. Acoperă și dă la frigider 1-2 ore sau peste noapte.
Pasul 2. Pornește aparatul de făcut înghețată Cuisinart, toarnă amestecul în bolul de congelare înghețat și lasă să se amestece până se îngroașă, aproximativ 15-20 de minute.
Opțional: Înghețata va avea o textură moale și cremoasă. Dacă îți dorești o consistență mai fermă, transferă înghețata într-un recipient etanș și dă-o la congelator aproximativ 2 ore. Scoate-o din congelator cu aproximativ 15 minute înainte de a o servi.
Pasul 2. Pornește aparatul de făcut înghețată Cuisinart, toarnă amestecul în bolul de congelare înghețat și lasă să se amestece până se îngroașă, aproximativ 15-20 de minute.
Opțional: Înghețata va avea o textură moale și cremoasă. Dacă îți dorești o consistență mai fermă, transferă înghețata într-un recipient etanș și dă-o la congelator aproximativ 2 ore. Scoate-o din congelator cu aproximativ 15 minute înainte de a o servi.