Rețetă înghețată Dubai by Alexandra Tudor

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 110 g fistic râșnit fin/pastă de fistic |
• 100 g ciocolată albă |
• 150 g smântână pentru frișcă |
• 300 g lapte, opțional se poate infuza cu cardamom (semințe) |
• 2 ouă |
• 50 g zahăr |
• 1 g sare |
• 35 g cataif uscat (se poate folosi și cataif crud) |
• 100 g pastă de fistic |
• 5 g tahini |
• 100 g ciocolată |
Descriere
Pregătește o înghețată cu fistic și cataif delicioasă, perfectă pentru momentele când ai invitați!
Mod de preparare
Pasul 1. Pune toate ingredientele la bain marie pentru aproximativ 10 minute, până când compoziția se îngroașă, ca o budincă (amestecul atinge 85°C). Adaugă semințele de cardamom în lapte, adu laptele la punctul se fierbere, îndepartează de la sursa de căldură și păstreaza 30 minute acoperit; apoi strecoară laptele și răcește. Călește cataiful crud în tigaie cu 10g unt până de vine auriu și lasă la răcit.
Pasul 2. Îndepărtează amestecul de la sursa de căldură, lasă la răcit, apoi pune în frigider. Folosește amestecul rece, în bolul aparatului de înghețată Cuisinart.
Pasul 3. Porneste aparatul, timp de 25-30 minute, în funcție de consistența dorită.
Pasul 4. Când amestecul ajunge aproape de consistența dorită, adaugă în bolul aparatului Cuisinart amestecul de cataif cu pasta de fistic și tahini și mai lasă-l câteva minute pentru omogenizare.
Pasul 5. Topește ciocolata pe baie de aburi și pune-o peste înghețată.
Pasul 2. Îndepărtează amestecul de la sursa de căldură, lasă la răcit, apoi pune în frigider. Folosește amestecul rece, în bolul aparatului de înghețată Cuisinart.
Pasul 3. Porneste aparatul, timp de 25-30 minute, în funcție de consistența dorită.
Pasul 4. Când amestecul ajunge aproape de consistența dorită, adaugă în bolul aparatului Cuisinart amestecul de cataif cu pasta de fistic și tahini și mai lasă-l câteva minute pentru omogenizare.
Pasul 5. Topește ciocolata pe baie de aburi și pune-o peste înghețată.