Rețetă înghețată de vanilie
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 200 ml lapte vacă 3.5% grăsime |
• 200 ml smântână pentru frișcă 35% grăsime |
• 100 g zahăr/îndulcitor |
• 2 lingurițe extract vanilie |
• ½ linguriță vanilie măcinată |
Mod de preparare
1. Pune vasul aparatului de înghețată in congelator peste noapte, dacă modelul de aparat de înghețată necesită acest pas.
2. Într-o cratiță punem laptele împreună cu zahărul/îndulcitorul și aducem la punctul de fierbere amestecând in continuu să se topească zahărul/îndulcitorul.
3. Lăsă puțin la răcit, adăugă smântâna pentru frișcă, omogenizează și dă amestecul la congelator pentru 2 ore.
4. Scoate amestecul și mixează câteva minute.
5. Toarnă amestecul în vasul aparatului de înghețată.
6. Pune ciocolată în dispenserul aparatului și pornește funcția Ice Cream & Warm pentru 15-20 minute sau până când obții consistența dorită.
7. Decorează cu ciocolată topită, bombonele colorate, sos de zmeură, vafe cu miere sau orice alt topping îți place.
8. Servește imediat sau pentru o înghețată mai fermă, dă-o la congelator pentru 4 ore.
2. Într-o cratiță punem laptele împreună cu zahărul/îndulcitorul și aducem la punctul de fierbere amestecând in continuu să se topească zahărul/îndulcitorul.
3. Lăsă puțin la răcit, adăugă smântâna pentru frișcă, omogenizează și dă amestecul la congelator pentru 2 ore.
4. Scoate amestecul și mixează câteva minute.
5. Toarnă amestecul în vasul aparatului de înghețată.
6. Pune ciocolată în dispenserul aparatului și pornește funcția Ice Cream & Warm pentru 15-20 minute sau până când obții consistența dorită.
7. Decorează cu ciocolată topită, bombonele colorate, sos de zmeură, vafe cu miere sau orice alt topping îți place.
8. Servește imediat sau pentru o înghețată mai fermă, dă-o la congelator pentru 4 ore.