Rețetă sorbet cu lapte de cocos și lămâie

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 400 ml lapte cocos gras |
• 100 g zahăr/îndulcitor |
• 100 ml smântână pentru frișcă, 32% |
• 25 ml zeamă de lămâie |
• 10 g fulgi de cocos, pentru decor |
Descriere
Ce zici de un sorbet răcoritor cu gust delicios? Descoperă rețeta pas cu pas!
Mod de preparare
Pasul 1. Pune vasul aparatului de înghețată în congelator peste noapte, dacă modelul de aparat de înghețată necesită acest pas.
Pasul 2. Într-o cratiță pune laptele de cocos cu zahărul/îndulcitorul și adu la punctul de fierbere, amestecând constant.
Pasul 3. Lasă la răcit și apoi dă-l la frigider 1-2 ore.
Pasul 4. Adaugă și smântâna pentru frișcă și mixează câteva minute, până când frișcă e bătută pe jumătate.
Pasul 5. Scoate vasul aparatului de înghețată din congelator, toarnă amestecul și pornește aparatul.
Pasul 6. Când începe să aibe o consistentă legată, oprește aparatul. Dacă îl lăsăm prea mult, va fi prea tare și nu va mai avea consistența sorbetului.
Pasul 7. Servește imediat acest sorbet delicios decorat cu fulgi de cocos și sos de caramel.
Pasul 2. Într-o cratiță pune laptele de cocos cu zahărul/îndulcitorul și adu la punctul de fierbere, amestecând constant.
Pasul 3. Lasă la răcit și apoi dă-l la frigider 1-2 ore.
Pasul 4. Adaugă și smântâna pentru frișcă și mixează câteva minute, până când frișcă e bătută pe jumătate.
Pasul 5. Scoate vasul aparatului de înghețată din congelator, toarnă amestecul și pornește aparatul.
Pasul 6. Când începe să aibe o consistentă legată, oprește aparatul. Dacă îl lăsăm prea mult, va fi prea tare și nu va mai avea consistența sorbetului.
Pasul 7. Servește imediat acest sorbet delicios decorat cu fulgi de cocos și sos de caramel.