Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă sorbet de fructe de pădure

Rețetă sorbet de fructe de pădure
Rețetă sorbet de fructe de pădure

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru înghețată:
• 800 g amestec de fructe de pădure (proaspete sau congelate)
• 100 g zahăr tos
• 5 cm de coajă de portocală

Pentru servire:
• Fructe de pădure de sezon
• Semințe de rodie

Mod de preparare

Pasul 1. Pune toate ingredientele într-o tigaie potrivită, la foc mediu. Lasă să dea în fiert și apoi fierbe la foc mic. Lasă să fiarbă până când sosul se îngroașă și fructele de pădure cad de pe lingură, aproximativ 30–35 de minute.

Pasul 2. Lasă să se răcească complet, acoperă și dă la congelator cel puțin 2 ore.

Pasul 3. Decojește portocala.

Pasul 4. Montează paleta pentru fructe proaspete. Așază bolul pentru congelare și pornește aparatul. În timp ce aparatul merge, toarnă amestecul în bolul de congelare. Lasă să se amestece până când se îngroașă, timp de aproximativ 20 minute. Sorbetul va căpăta o textură moale. Dacă vrei o consistență mai tare, transferă sorbetul într-un recipient etanș și dă la congelator aproximativ 2 ore.