Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tocană de rădăcinoase cu fasole și spanac by Prăjiturela

Rețetă tocană de rădăcinoase cu fasole și spanac by Prăjiturela
Rețetă tocană de rădăcinoase cu fasole și spanac by Prăjiturela

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 șalote,
• ¼ țelină,
• 1 păstârnac,
• 1 morcov,
• 1 sfeclă,
• 1 cartof dulce,
• 400 g fasole albă semi fiartă (merge f bine și din conservă),
• 3 linguri de smântână,
• zeama unei lămâi,
• 200 g baby spanac,
• 1 lingură pastă miso,
• 1 lingura sos Worckestershire,
• 1 lingură vegeta naturală,
• 500 ml stock de vită (se poate s-o supă de legume sau apă),
• 2 linguri grasime de găină (sau ulei)
• sare,
• piper.

Mod de preparare

Pasul 1. Se toacă rădăcinoasele fibroase – păstârnac, țelină, sfeclă, dar și morcov și sfeclă roșie. 

Pasul 2. Uleterior, se pun rădăcinoasele la călit într-o oală de fontă în grăsime de găină. Se adaugă plante aromatice, apoi fasolea fiartă pe jumătate;

Pasul 3. Se lasă totul la foc mic, iar la final se adaugă zeamă de lămâie, smântână și spanac. Se mai adaugă ~100 ml de apă. Se oprește focul, se potrivește cu sare și piper.