Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tort cu cremă de vanilie si glazură de ciocolată

Rețetă tort cu cremă de vanilie si glazură de ciocolată
Rețetă tort cu cremă de vanilie si glazură de ciocolată

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• 5 albușuri
• 120 gr.zahăr
• 180 gr.făină de migdale
• 50 g migdale tocate
• 1 praf de sare

Cremă:
• 5 gălbenușuri
• 80 gr.zahăr
• 2 linguri amidon
• 1 lingurita extract de vanilie
• 200 ml lapte
• 180 ml smântână pentru frisca

Glazura:
• 140 gr.ciocolata cu lapte
• 100 ml smantana pentru frișcă
• 80 g migdale tocate + fulgi de migdale pentru decor

Descriere

Descoperă o rețetă de tort cu blat cremă de vanilie și ciocolată pe deasupra, un desert fin și elegant, perfect pentru ocazii speciale!

Mod de preparare

 Pasul 1. Separă albușurile de gălbenușuri. Pentru blat, mixează albușurile la viteză mare, cu un praf de sare, până încep să se spumeze, apoi adăugă treptat zahărul până obții o bezea stabilă. Încorporează făină de migdale și mixează până se omogenizează. Adaugă apoi migdalele tocate și mai mixează încă 1-2 secunde.

Pasul 2. Toarnă aluatul pentru blat în trei tăvi de tort rotunde cu diametrul de 18 cm, tapetate cu hârtie de copt și coace-le la cuptor la 170°C pentru 30-35 de minute, până se rumenesc frumos. 

Pasul 3. Pentru cremă, mixează gălbenușurile împreună cu zahărul, extractul de vanilie și amidonul până se deschid la culoare și cresc în volum. Adaugă peste gălbenușuri laptele fierbinte și amestecă până se încorporează complet. Transferă crema într-un vas pe foc mic și amestecă încontinuu până ce crema de vanilie se încheagă. Crema de pe foc trece-o printr-o sită fină și o acoperă cu folie alimentară până se răcește complet.

Pasul 4. Când crema de vanilie s-a răcit complet, mixează la viteză mare smântâna pentru frișcă rece de la frigider, împreună cu două linguri de zahăr pudră, până obții o frișcă stabilă. Apoi, încorporează, cu ajutorul mixerului, în crema de vanilie. 

Pasul 5. Pentru asamblarea tortului, pune primul blat pe un platou, folosindu-te de un inel de tort și o folie acetat în interiorul inelului. Acoperă cu un strat de cremă peste care adăugă cel de-al doilea blat, un alt strat de cremă, ultimul blat și încă un strat de cremă. Niveleză după fiecare strat de cremă. 

Pasul 6. Introdu tortul la frigider peste noapte sau pentru minim 6 ore. După ce totul este fixat și răcit, îndepărtează inelul și folia acetat și toarnă glazură de ciocolată. 

Pasul 7. Pentru glazură, topește ciocolata cu lapte împreuna cu smântâna pentru frișcă, pe baie de aburi, până se omogenizează complet. Adăugă în ea migdalele tocate. Glazurează tortul și îndepărtează excesul de glazură, apoi introdu la frigider până se întărește. 

Pasul 8. Pentru a glazura cu ușurință, pune tortul pe un grătar și sub grătar să montează o tavă, pentru a colecta excesul de glazură. Extra, poți decora cu fulgi de migdale. Pentru servirea tortului, folosește un cuțit încins pentru tăierea glazurii fără a se sparge. 

Preparat cu