Rețetă budincă de chia cu înghețată de zmeură și căpșuni by Delicatese Baby Friendly

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru budinca de chia: |
• 1 lingură semințe de chia |
• 100 ml lapte |
• 1 lingură miere |
Pentru înghețată: |
• 350 g fructe congelate (zmeură + căpșuni) |
• 150 ml smântână naturală pentru frișcă |
• 100 g mascarpone |
• zeamă de lămâie/portocală |
Descriere
Vrei să pregătești un desert sănătos pentru toată familia și cu adevărat delicios? Urmează rețeta și pregătește o budincă de chia cu înghețată cremoasă și dulce!
Mod de preparare
Pasul 1. Amestecă totul într-un borcan și lasă-l la frigider peste noapte. Dimineața, vei avea o budincă fină, bine legată - baza perfectă pentru desert.
Pasul 2. Pune fructele într-o oală, la foc mic și lasă-le să fiarbă ușor până se leagă compoziția. Dacă îți plac deserturile mai dulci, poți adăuga o lingură de miere.
Pasul 3. Lasă sosul să se răcească, apoi amestecă-l cu smântâna și mascarpone.
Pasul 4. Pune compoziția în aparatul de înghețată Cuisinart și în 15 minute obții o înghețată cremoasă, ușor acrișoară, cu gust intens de fructe.
Pasul 5. La final, ornează budinca de chia cu înghețata de fructe.
Pasul 2. Pune fructele într-o oală, la foc mic și lasă-le să fiarbă ușor până se leagă compoziția. Dacă îți plac deserturile mai dulci, poți adăuga o lingură de miere.
Pasul 3. Lasă sosul să se răcească, apoi amestecă-l cu smântâna și mascarpone.
Pasul 4. Pune compoziția în aparatul de înghețată Cuisinart și în 15 minute obții o înghețată cremoasă, ușor acrișoară, cu gust intens de fructe.
Pasul 5. La final, ornează budinca de chia cu înghețata de fructe.