Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă hummus cu morcovi caramelizați

Rețetă hummus cu morcovi caramelizați
Rețetă hummus cu morcovi caramelizați

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru hummus:
• 1 conservă 400g năut
• 1.5 lingură tahini (pastă de susan)
• 1 cățel usturoi
• 1 lămâie (zeamă, se ajustează în funcție de gustul fiecăruia)
• 1 linguriță chimion măcinat
• 1/2 linguriță sare
• 1/2 linguriță piper
• 30 ml ulei de măsline
• 2-3 cuburi de gheață (10-20 ml apă rece dacă mai este nevoie)

Pentru morcovi caramelizați:
• 6 morcovi mai subțiri
• 1 lingură miere
• 1 lingură ulei de măsline
• 0.5 linguriță sare și piper
• 1 linguriță fulgi de chili (opțional)

Descriere

Descoperă o rețetă simplă de hummus cu morcovi caramelizați, perfectă pentru un mic dejun rapid!

Mod de preparare

Pasul 1. Într-un bol, amestecă morcovii cu restul ingredientelor și pune-i la cuptor la 180°C, pentru 20-25 minute.

Pasul 2. În mini tocătorul electric Cuisinart, adaugă năutul și amestecă până devine o pastă groasă.

Pasul 3. Adaugă restul ingredientelor, mai puțin apa și mixează până devine o pastă cremoasă.

Pasul 4. La final, dacă mai este nevoie, adaugă apă, puțin câte puțin, până obții consistența dorită.

Pasul 5. Servește cu morcovii caramelizați, extra ulei de măsline și lipie libaneză.