Rețetă hummus cu morcovi caramelizați

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru hummus: |
• 1 conservă 400g năut |
• 1.5 lingură tahini (pastă de susan) |
• 1 cățel usturoi |
• 1 lămâie (zeamă, se ajustează în funcție de gustul fiecăruia) |
• 1 linguriță chimion măcinat |
• 1/2 linguriță sare |
• 1/2 linguriță piper |
• 30 ml ulei de măsline |
• 2-3 cuburi de gheață (10-20 ml apă rece dacă mai este nevoie) |
Pentru morcovi caramelizați: |
• 6 morcovi mai subțiri |
• 1 lingură miere |
• 1 lingură ulei de măsline |
• 0.5 linguriță sare și piper |
• 1 linguriță fulgi de chili (opțional) |
Descriere
Descoperă o rețetă simplă de hummus cu morcovi caramelizați, perfectă pentru un mic dejun rapid!
Mod de preparare
Pasul 1. Într-un bol, amestecă morcovii cu restul ingredientelor și pune-i la cuptor la 180°C, pentru 20-25 minute.
Pasul 2. În mini tocătorul electric Cuisinart, adaugă năutul și amestecă până devine o pastă groasă.
Pasul 3. Adaugă restul ingredientelor, mai puțin apa și mixează până devine o pastă cremoasă.
Pasul 4. La final, dacă mai este nevoie, adaugă apă, puțin câte puțin, până obții consistența dorită.
Pasul 5. Servește cu morcovii caramelizați, extra ulei de măsline și lipie libaneză.
Pasul 2. În mini tocătorul electric Cuisinart, adaugă năutul și amestecă până devine o pastă groasă.
Pasul 3. Adaugă restul ingredientelor, mai puțin apa și mixează până devine o pastă cremoasă.
Pasul 4. La final, dacă mai este nevoie, adaugă apă, puțin câte puțin, până obții consistența dorită.
Pasul 5. Servește cu morcovii caramelizați, extra ulei de măsline și lipie libaneză.
Preparat cu
-50lei

Cuisinart
Mini tocător electric, Cuisinart, Roz, ECH4PE, 250W
Compact
Motor puternic
Sistem de blocare automată
5 ani garanție
• in stoc
PRP: 399,99lei
349,99lei