Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă înghețată de caise by Delicatese Baby Friendly

Rețetă înghețată de caise by Delicatese Baby Friendly
Rețetă înghețată de caise by Delicatese Baby Friendly

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 250 g mascarpone
• 200 ml smântână naturală
• 300-350 g caise coapte, fără sâmburi
• zeama de la ½ portocală
• coaja rasă de la ½ portocală (bio, netratată)
• 2–3 linguri de miere (sau după gust)

Descriere

Pregătește o înghețată de caise cremoasă, aromată și delicioasă în mai puțin de o oră!

Mod de preparare

Pasul 1. Taie caisele în 2 sau în 4 (în funcție de cât de mari sunt). Pune-le într-o crăticioară, stropește-le cu zeama de la jumătate de portocală bio și fierbe-le la foc mic pentru aproximativ 10 minute (trebuie să obții o textură de gem). Lasă compoziția la răcit, apoi pasează-le cu un blender.

Pasul 2. Într-un bol, mixează smântâna cu mascarpone și coaja rasă de portocală. Adaugă mierea (după gust) și gemul de caise răcit. Mixează foarte bine până obții o compoziție omogenă și cremoasă.

Pasul 3. Toarnă amestecul în bolul aparatului de înghețată Cuisinart și lasă-l să mixeze timp de aproximativ 20-25 de minute, până când înghețata capătă o textură cremoasă.

Pasul 4. Servește înghețata de caise imediat sau pune-o la congelator, pentru o consistență mai fermă.