Rețetă înghețată de caise by Delicatese Baby Friendly

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 250 g mascarpone |
• 200 ml smântână naturală |
• 300-350 g caise coapte, fără sâmburi |
• zeama de la ½ portocală |
• coaja rasă de la ½ portocală (bio, netratată) |
• 2–3 linguri de miere (sau după gust) |
Descriere
Pregătește o înghețată de caise cremoasă, aromată și delicioasă în mai puțin de o oră!
Mod de preparare
Pasul 1. Taie caisele în 2 sau în 4 (în funcție de cât de mari sunt). Pune-le într-o crăticioară, stropește-le cu zeama de la jumătate de portocală bio și fierbe-le la foc mic pentru aproximativ 10 minute (trebuie să obții o textură de gem). Lasă compoziția la răcit, apoi pasează-le cu un blender.
Pasul 2. Într-un bol, mixează smântâna cu mascarpone și coaja rasă de portocală. Adaugă mierea (după gust) și gemul de caise răcit. Mixează foarte bine până obții o compoziție omogenă și cremoasă.
Pasul 3. Toarnă amestecul în bolul aparatului de înghețată Cuisinart și lasă-l să mixeze timp de aproximativ 20-25 de minute, până când înghețata capătă o textură cremoasă.
Pasul 4. Servește înghețata de caise imediat sau pune-o la congelator, pentru o consistență mai fermă.
Pasul 2. Într-un bol, mixează smântâna cu mascarpone și coaja rasă de portocală. Adaugă mierea (după gust) și gemul de caise răcit. Mixează foarte bine până obții o compoziție omogenă și cremoasă.
Pasul 3. Toarnă amestecul în bolul aparatului de înghețată Cuisinart și lasă-l să mixeze timp de aproximativ 20-25 de minute, până când înghețata capătă o textură cremoasă.
Pasul 4. Servește înghețata de caise imediat sau pune-o la congelator, pentru o consistență mai fermă.