Rețetă înghețată tiramisu by Picky Smiles

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 3 gălbenușuri de ou |
• 90 gr.zahăr |
• un praf de sare |
• 225 ml lapte |
• 40 ml espresso |
• 180 gr.mascarpone |
• câteva pișcoturi |
Descriere
Înghețata cu aromă de tiramisu este fresh și perfectă pentru primăvară și toamnă. Savurează mixul unic între pișcoturi, mascarpone și espresso!
Mod de preparare
Pasul 1. Mixează spumă gălbenușurile cu zahăr și sare. Încinge laptele pe foc fără să îl aduci la punctul de fierbere, apoi adaugă-l în 2-3 transe în spuma de ouă. Transferă amestecul în crăticioara în care ai încălzit laptele și fierbe 5 minute la foc mic, amestecând încontinuu.
Pasul 2. Dă la o parte și adaugă cafeaua și brânza mascarpone, amestecând bine până când se omogenizează total, apoi lasă amestecul să se răcească complet.
Pasul 3. În bolul răcit 24 de ore al aparatului toarnă compoziția de înghețată și lasă aparatul să își facă treaba cât timp mărunțești câteva pișcoturi pe care le vei combina cu înghețata. Nu le însiropezi, pentru ca ai deja cafea în compoziție, iar contrastul cremos-crocant este absolut delicios.
Pasul 2. Dă la o parte și adaugă cafeaua și brânza mascarpone, amestecând bine până când se omogenizează total, apoi lasă amestecul să se răcească complet.
Pasul 3. În bolul răcit 24 de ore al aparatului toarnă compoziția de înghețată și lasă aparatul să își facă treaba cât timp mărunțești câteva pișcoturi pe care le vei combina cu înghețata. Nu le însiropezi, pentru ca ai deja cafea în compoziție, iar contrastul cremos-crocant este absolut delicios.