Rețetă tartă Twix cu ciocolată amăruie

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru aluat: |
• 110g unt 82% grăsime |
• 50g zahăr pudră |
• 180g făină |
• 1 gălbenuș |
• 2 linguri apă (rece) |
• 1/2 linguriță esență de vanilie sau extract |
• 1/4 linguriță sare |
Pentru caramel: |
• 75g zahăr granulat |
• 75g zahăr brun |
• 50g unt 82% grăsime |
• 100g smântână lichidă min 30% grăsime |
Pentru ganache de ciocolată: |
• 250ml smântână lichidă 30% |
• 200g ciocolată amăruie |
Descriere
Decoperă un desert delicios și rapid de făcut, pe care să-l savurezi ori de câte ori ai poftă de ceva dulce! Încearcă rețeta de tartă Twix!
Mod de preparare
Pasul 1. În mini tocătorul electric Cuisinart, adaugă făina, zahărul pudră, sarea și untul rece (cubulețe) și pulsează pentru câteva secunde, până devine o textură nisipoasă.
Pasul 2. Adaugă peste 2 linguri de apă foarte rece, gălbenușul și esența de vanilie și mai pulsează câteva secunde, până ce aluatul se omogenizează într-o bilă.
Pasul 3. Înfoliază aluatul și lasă-l la frigider pentru 30 de minute, după care întinde-l la grosimea de 3-5 mm. Pune-l în forma de tartă și lasă la frigider pentru încă 30 de minute. Peste aluat, pune hârtie de copt și niște greutate (fasole, orez, pentru a nu lăsa aluatul să crească) și coace la 180°C pentru 15 minute, după care scoate greutatea și mai coace încă 10 minute.
Pasul 4. Pentru caramel, pune zahărul la topit la foc mic-mediu, până devine maroniu (mai exact, până ajunge la 120°C), după care redu focul la mic și încorporează amestecul de unt topit cu smântână. Mixează foarte bine pentru 1-2 minute. Adaugă sarea și amestecă bine.
Pasul 5. Pentru ganache-ul de ciocolată, adaugă smântâna lichidă fierbinte peste ciocolată și lasă 2 minute să se topească ciocolata, după care amestecă foarte bine până devine un sos gros de ciocolată.
Pasul 6. Toarnă caramelul peste aluatul de tartă copt (se lasă puțin la răcit), după care adaugă ganache-ul de ciocolată și, opțional, adaugă fulgi de sare și cacao.
Pasul 7. Lasă la frigider minim 2 ore.
Pasul 2. Adaugă peste 2 linguri de apă foarte rece, gălbenușul și esența de vanilie și mai pulsează câteva secunde, până ce aluatul se omogenizează într-o bilă.
Pasul 3. Înfoliază aluatul și lasă-l la frigider pentru 30 de minute, după care întinde-l la grosimea de 3-5 mm. Pune-l în forma de tartă și lasă la frigider pentru încă 30 de minute. Peste aluat, pune hârtie de copt și niște greutate (fasole, orez, pentru a nu lăsa aluatul să crească) și coace la 180°C pentru 15 minute, după care scoate greutatea și mai coace încă 10 minute.
Pasul 4. Pentru caramel, pune zahărul la topit la foc mic-mediu, până devine maroniu (mai exact, până ajunge la 120°C), după care redu focul la mic și încorporează amestecul de unt topit cu smântână. Mixează foarte bine pentru 1-2 minute. Adaugă sarea și amestecă bine.
Pasul 5. Pentru ganache-ul de ciocolată, adaugă smântâna lichidă fierbinte peste ciocolată și lasă 2 minute să se topească ciocolata, după care amestecă foarte bine până devine un sos gros de ciocolată.
Pasul 6. Toarnă caramelul peste aluatul de tartă copt (se lasă puțin la răcit), după care adaugă ganache-ul de ciocolată și, opțional, adaugă fulgi de sare și cacao.
Pasul 7. Lasă la frigider minim 2 ore.
Preparat cu
-50lei

Cuisinart
Mini tocător electric, Cuisinart, Roz, ECH4PE, 250W
Compact
Motor puternic
Sistem de blocare automată
5 ani garanție
• in stoc
PRP: 399,99lei
349,99lei