Rețetă Înghețată de caramel sărat
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
|
Ingrediente înghețată: |
| • 850 ml smântână pentru frișcă |
| • 300 gr.zahăr |
| • 120 ml apă |
| • 2 linguri de unt |
| • 1/2 linguriță sare de mare |
| • 125 ml lapte |
| • 15 ml bourbon |
| • 1/2 linguriță scorțișoară |
| • 50 gr.nuci pecan |
|
Ingrediente gogoși de mere: |
| • 75 gr.zahăr |
| • 1 linguriță scorțișoară |
| • 1/4 linguriță nucșoară |
| • 150 gr.făină |
| • 1/4 lingură bicarbonat de sodiu |
| • 250 ml cidru de mere |
| • 3 mere |
Descriere
Răsfață-te cu un desert spectaculos care îmbină contrastul perfect între cremos și crocant: înghețată de caramel sărat cu un strop de bourbon, scorțișoară și nuci pecan, servită alături de gogoși de mere în aluat aromat cu cidru. O combinație echilibrată între dulce, sărat și parfumat, care transformă orice zi obișnuită într-un moment de răsfăț. Ideal pentru serile reci de toamnă sau pentru a impresiona invitații la cină.
Mod de preparare
1. Se încălzesc 235 ml smântână pentru frișcă, dar nu o lăsați să ajungă la punctul de fierbere.
2. Se pune zahărul și apa într-o oală și se lasă să fiarbă la foc mediu până se caramelizează (atenție, nu se amestecă deloc). Mai apoi, se ia de pe foc și se adaugă treptat smântâna pentru frișcă caldă, în timp ce se amestecă cu un tel.
3. Se adaugă zahărul și untul și se amestecă bine, iar apoi se pune 2/3 din sosul de caramel într-un bol și restul de 1/3 se lasă la frigider.
4. Se amestecă sosul de caramel din bol cu smântâna pentru frișcă rămasă, laptele, scorțișoara și bourbonul.
5. Mai apoi, se golește amestecul în aparat și se prepară îngheata, iar când e gata înghețata, se golește într-un recipient și se adaugă caramelul rămas la frigider deasupra și cu ajutorul unui băț se amestecă în siprale.
6. Pentru gogoșile de mere, se amestecă zahărul cu scorțișoara și nucșoara și se lasă deoparte.
7. După, se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu și se adaugă cidrul de mere. Se amestecă bine să nu mai rămână cocoloașe.
8. Se taie mărul rondele și cu o formă rotundă de tăiat, se taie mijlocul mărului și se scoate.
9. Se încinge ulei într-o tigaie și se îmbăiază rondelele de mere în aluat și se prăjesc să se rumenească pe ambele părți. Se scot apoi pe un servețel să absoarbă uleiul și apoi se tăvălesc prin mixul de zahăr cu scorțișoară și nucșoară.
10. Se setvește îngheata cu câteva gogoși de mere.
Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Cuisinart!
2. Se pune zahărul și apa într-o oală și se lasă să fiarbă la foc mediu până se caramelizează (atenție, nu se amestecă deloc). Mai apoi, se ia de pe foc și se adaugă treptat smântâna pentru frișcă caldă, în timp ce se amestecă cu un tel.
3. Se adaugă zahărul și untul și se amestecă bine, iar apoi se pune 2/3 din sosul de caramel într-un bol și restul de 1/3 se lasă la frigider.
4. Se amestecă sosul de caramel din bol cu smântâna pentru frișcă rămasă, laptele, scorțișoara și bourbonul.
5. Mai apoi, se golește amestecul în aparat și se prepară îngheata, iar când e gata înghețata, se golește într-un recipient și se adaugă caramelul rămas la frigider deasupra și cu ajutorul unui băț se amestecă în siprale.
6. Pentru gogoșile de mere, se amestecă zahărul cu scorțișoara și nucșoara și se lasă deoparte.
7. După, se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu și se adaugă cidrul de mere. Se amestecă bine să nu mai rămână cocoloașe.
8. Se taie mărul rondele și cu o formă rotundă de tăiat, se taie mijlocul mărului și se scoate.
9. Se încinge ulei într-o tigaie și se îmbăiază rondelele de mere în aluat și se prăjesc să se rumenească pe ambele părți. Se scot apoi pe un servețel să absoarbă uleiul și apoi se tăvălesc prin mixul de zahăr cu scorțișoară și nucșoară.
10. Se setvește îngheata cu câteva gogoși de mere.
Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Cuisinart!
