Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Înghețată Earl Grey

Rețetă Înghețată Earl Grey
Rețetă Înghețată Earl Grey

Porții

2

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Ingrediente înghețată:
• 350 ml smântână pentru frișcă
• 5 pliculețe de ceai Earl Grey
• 150 gr.lapte condensat
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 1 praf de sare
• coaja de la 1 portocală rasă

Ingrediente pere poșate:
• 6 pere
• 450ml apă
• 4 linguri ceai de hibiscus
• 2 steluțe de anason
• 100gr zahăr
• 80gr sirop de arțar
• 1 linguriță esență de vanilie
• coaja de la o portocală
• sucul de la 1 portocală

Pentru servit:
• 10 biscuiți

Descriere

Descoperă un desert elegant și aromat, perfect pentru ocazii speciale: pere poșate în ceai de hibiscus, servite alături de înghețată catifelată cu ceai Earl Grey și lapte condensat. O combinație fină de arome florale, citrice și note cremoase, completată de textura crocantă a biscuiților sfărâmați. Ideal pentru un răsfăț de weekend sau o cină sofisticată.

Mod de preparare

1. Se pune apa la fiert și se adaugă ceaiul de hibiscus, anasonul stelat, zahărul, siropul de arțar, esența de vanilie, coaja și sucul de la o portocală.

2. Până fierbe apa, se curăță perele de coajă și li se scoate și mijlocul, iar apoi se taie în jumătate, pe lungime și se adaugă în oală, la fiert. În funcție de soiul de pere, vor trebui să fiarbă mai mult sau mai puțin, undeva între 5 și 15 minute. Verificați-le cu o scobitoare și când intră scobitoarea ușor, le puteți scoate.

3. Lichidul în care au fiert perele se mai lasă 5-10 minute la fiert până se îngroașă puțin și devine ca un sirop, apoi se lasă să se răcească.

 
4. Se pune smântâna pentru frișcă la încălzit și înainte să fiarbă, se adaugă ceaiul Earl Grey, se ia de pe foc și se lasă 10 minute la infuzat, după care se strecoară și se lasă să se răcească complet.

5. Se amestecă laptele condensat cu vanilia, sarea și coaja de portocale rasă.

6. Se bate smântâna pentru frișcă infuzată cu Earl Grey și când devine pufoasă, se incorporează treptat laptele condensat și se amestecă cu o spatulă, de la exterior spre interior.


 7. Mai apoi, se golește amestecul în aparat și se prepară îngheata.

8. Se servește cu biscuiți sfărmițați și pere poșate lângă.


Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Cuisinart!