Rețetă înghețată tiramisu cu aromă de turtă dulce by Diva în Bucătărie
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 250 g mascarpone |
• 150 g zahar brun |
• 400 ml smantana pentru frisca min 30% grasime |
• 100 ml lapte |
• 1 lingurita cafea solubila |
• 1 lingurita pudra de ghimbir |
• 1/2 lingurita cuisoare macinate |
• 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala |
• 1 lingurita pudra de scortisoara |
• 1 lingurita extract de vanilie |
• 20 g miere de albine |
• 2 buc. turta dulce |
Mod de preparare
Pasul 1. Pentru inceput se mixeaza crema mascarpone cu zaharul brun, apoi se incorporeaza treptat smantana pentru frisca. In laptele mentinut la temperatura camerei se dizolva cafeaua solubila.
Trebuie amestecat pana se dizolva complet. Se adauga condimentele ce vor da aroma: pudra de ghimbir, cuisoare, coaja rasa de lamaie, scortisoara, pasta de vanilie si miere de albine.
Pasul 2. Se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se toarnă in vasul aparatului de inghetata cu paleta deja atasata. Nu este nevoie sa se precongelze vasul.Se acopera cu capacul si se seteaza timpul pentru 40 de minute.
Trebuie amestecat pana se dizolva complet. Se adauga condimentele ce vor da aroma: pudra de ghimbir, cuisoare, coaja rasa de lamaie, scortisoara, pasta de vanilie si miere de albine.
Pasul 2. Se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se toarnă in vasul aparatului de inghetata cu paleta deja atasata. Nu este nevoie sa se precongelze vasul.Se acopera cu capacul si se seteaza timpul pentru 40 de minute.
Pasul 3. Se transfera o parte din inghetata intr-un recipient și peste se sfarama o turda dulce. Se repeta acest proces până se termină conținutul.