Rețetă tort cu înghețată de căpșuni by Demâncare

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru blat: |
• 5 ouă |
• 125g făină |
• 10g praf de copt |
• 1 praf de sare |
• 125g zahăr |
• 1 lingură extract de vanilie |
Pentru înghețată: |
• 300g căpșuni proaspete |
• sucul de la 1/2 lămâie |
• 160ml lapte cu minim 3,5% grăsime |
• 150g zahăr |
• 300ml frișcă lichidă cu peste 35% grăsime |
• 1 lingură extract de vanilie |
Descriere
Descoperă o rețetă delicioasă de tort cu înghețată de căpșuni, ușor de făcut!
Mod de preparare
Pasul 1. Într-un bol pune căpșunile tăiate în jumătăți și marunțește folosind un zdrobitor de cartofi sau o furculiță. Păstrează și bucăți mai mari, pentru o textură autentică a înghețatei.
Pasul 2. Peste acestea toarnă vanilia, lămâia și zahărul. Amestecă până când zahărul este dizolvat.
Pasul 3. Adaugă laptele și frișca, omogenizează și lasă la rece minim 2 ore, înainte de a mixa înghețata.
Pasul 4. Între timp, pregătește blatul. Într-un bol larg, amestecă ouăle, făina, praful de copt, sarea, zahărul și vanilia.
Pasul 5. Toarnă amestecul obținut într-o tavă tapetată cu unt sau hârtie de copt și coace timp de 30-35 de minute, la 180C, sau până când obți un blat bine rumenit și pufos.
Pasul 6. Lasă blatul să se racească complet, înainte de a-l împărți în 3 foi egale.
Pasul 7. Ne întoarcem la înghețată. Toarnă înghețata în bolul aparatului Cusinart.
Pasul 8. Pentru o înghețată fermă, setează 60 de minute. Pentru o înghețată mai cremoasă, 40 de minute.
Pasul 9. Când înghețata este gata, o poți întinde între blaturile pregătite anterior.
Pasul 10. Decorează cu zahăr pudră, ciocolată, căpșuni proaspete și alte topping-uri delicioase.
Pasul 2. Peste acestea toarnă vanilia, lămâia și zahărul. Amestecă până când zahărul este dizolvat.
Pasul 3. Adaugă laptele și frișca, omogenizează și lasă la rece minim 2 ore, înainte de a mixa înghețata.
Pasul 4. Între timp, pregătește blatul. Într-un bol larg, amestecă ouăle, făina, praful de copt, sarea, zahărul și vanilia.
Pasul 5. Toarnă amestecul obținut într-o tavă tapetată cu unt sau hârtie de copt și coace timp de 30-35 de minute, la 180C, sau până când obți un blat bine rumenit și pufos.
Pasul 6. Lasă blatul să se racească complet, înainte de a-l împărți în 3 foi egale.
Pasul 7. Ne întoarcem la înghețată. Toarnă înghețata în bolul aparatului Cusinart.
Pasul 8. Pentru o înghețată fermă, setează 60 de minute. Pentru o înghețată mai cremoasă, 40 de minute.
Pasul 9. Când înghețata este gata, o poți întinde între blaturile pregătite anterior.
Pasul 10. Decorează cu zahăr pudră, ciocolată, căpșuni proaspete și alte topping-uri delicioase.