Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tort cu înghețată de căpșuni by Demâncare

Rețetă tort cu înghețată de căpșuni by Demâncare
Rețetă tort cu înghețată de căpșuni by Demâncare

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• 5 ouă
• 125g făină
• 10g praf de copt
• 1 praf de sare
• 125g zahăr
• 1 lingură extract de vanilie

Pentru înghețată:
• 300g căpșuni proaspete
• sucul de la 1/2 lămâie
• 160ml lapte cu minim 3,5% grăsime
• 150g zahăr
• 300ml frișcă lichidă cu peste 35% grăsime
• 1 lingură extract de vanilie

Descriere

Descoperă o rețetă delicioasă de tort cu înghețată de căpșuni, ușor de făcut!

Mod de preparare

Pasul 1. Într-un bol pune căpșunile tăiate în jumătăți și marunțește folosind un zdrobitor de cartofi sau o furculiță. Păstrează și bucăți mai mari, pentru o textură autentică a înghețatei.

Pasul 2. Peste acestea toarnă vanilia, lămâia și zahărul. Amestecă până când zahărul este dizolvat.

Pasul 3. Adaugă laptele și frișca, omogenizează și lasă la rece minim 2 ore, înainte de a mixa înghețata.

Pasul 4. Între timp, pregătește blatul. Într-un bol larg, amestecă ouăle, făina, praful de copt, sarea, zahărul și vanilia.

Pasul 5. Toarnă amestecul obținut într-o tavă tapetată cu unt sau hârtie de copt și coace timp de 30-35 de minute, la 180C, sau până când obți un blat bine rumenit și pufos.

Pasul 6. Lasă blatul să se racească complet, înainte de a-l împărți în 3 foi egale.

Pasul 7. Ne întoarcem la înghețată. Toarnă înghețata în bolul aparatului Cusinart.

Pasul 8. Pentru o înghețată fermă, setează 60 de minute. Pentru o înghețată mai cremoasă, 40 de minute.

Pasul 9. Când înghețata este gata, o poți întinde între blaturile pregătite anterior.

Pasul 10. Decorează cu zahăr pudră, ciocolată, căpșuni proaspete și alte topping-uri delicioase.