Rețetă covrigi cu brânză by Delicatese Baby Friendly

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 200 g brânză proaspătă de vaci |
• 50 g cașcaval sau telemea |
• 150 g făină 650 (dacă brânza este uscată, va fi nevoie de mai puțină) |
• 1 linguriță praf de copt |
• 1 ou + 1 albuș (pentru aluat) |
• 1 gălbenuș (pentru uns) |
Pentru decor: |
• semințe de susan |
• mac |
• chimen |
• semințe de dovleac |
Descriere
Cu rețeta de covrigi pregătiți la airfryer, ai parte de o gustoare pufoasă, perfectă inclusiv pentru micul dejun. Îi pregătești rapid, cu ingrediente simple.
Mod de preparare
Pasul 1. Într-un bol, amestecă brânza cu telemeaua (sau cașcavalul, dacă îl preferi pe acesta). Adaugă oul întreg + 1 albuș de ou, făina și praful de copt.
Pasul 2. Frământă rapid, până obții un aluat omogen și ușor lipicios. Împarte aluatul în 4-5 bucăți egale și formează covrigii.
Pasul 3. Așază covigii în tava airfryer-ului tapetată cu hârtie de copt, unge-i cu gălbenușul bătut și presară semințe.
Pasul 4. Coace în tava airfryer-ului timp de 18-20 minute, la 180°C până devin rumeni și frumos crescuți.
Pasul 2. Frământă rapid, până obții un aluat omogen și ușor lipicios. Împarte aluatul în 4-5 bucăți egale și formează covrigii.
Pasul 3. Așază covigii în tava airfryer-ului tapetată cu hârtie de copt, unge-i cu gălbenușul bătut și presară semințe.
Pasul 4. Coace în tava airfryer-ului timp de 18-20 minute, la 180°C până devin rumeni și frumos crescuți.
Preparat cu
-200lei
