Rețetă înghețată prăjită cu brânză cottage și banană by Delicatese Baby Friendly

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru înghețată: |
• 350 g brânză cottage |
• 1 banană coaptă |
• 1 lingură fulgi de cocos |
• miere, după gust (opțional) |
Pentru crustă: |
• mix de nuci și alune (aprox. 50–70 g) |
• 3 linguri de pesmet auriu |
• 1 ou |
Descriere
Poți pregăti și savura o înghețată prăjită? Cu siguranță! Încearcă această rețetă cu brânză cottage și banană și pregătește un desert cu adevărat special!
Mod de preparare
Prepararea înghețatei:
Pasul 1. Mixează brânza cottage cu banana, fulgii de cocos și mierea până obții o compoziție omogenă.
Pasul 2. Pregătește aparatul de înghețată conform instructiunilor.
Pasul 3. Toarnă amestecul în aparatul Cuisinart și lasă-l să se transforme în înghețată cremoasă, aproximativ 15 minute.
Pasul 4. Formează biluțe de înghețată, după care dă-le prin amestecul de nuci, alune și pesmet. Pune-le într-un recipient și bagă-le la congelator peste noapte pentru a se întări bine.
Prăjirea la airfryer:
Pasul 1. A doua zi, trece bilele de înghețată prin ou bătut, apoi din nou prin mixul de nuci și pesmet, pentru o crustă crocantă.
Pasul 2. Preîncălzește airfryer-ul și pune bilele de înghețată în coșul aparatului. Coace-le timp de 3–5 minute sau până când crusta este ușor rumenită.
Pasul 1. Mixează brânza cottage cu banana, fulgii de cocos și mierea până obții o compoziție omogenă.
Pasul 2. Pregătește aparatul de înghețată conform instructiunilor.
Pasul 3. Toarnă amestecul în aparatul Cuisinart și lasă-l să se transforme în înghețată cremoasă, aproximativ 15 minute.
Pasul 4. Formează biluțe de înghețată, după care dă-le prin amestecul de nuci, alune și pesmet. Pune-le într-un recipient și bagă-le la congelator peste noapte pentru a se întări bine.
Prăjirea la airfryer:
Pasul 1. A doua zi, trece bilele de înghețată prin ou bătut, apoi din nou prin mixul de nuci și pesmet, pentru o crustă crocantă.
Pasul 2. Preîncălzește airfryer-ul și pune bilele de înghețată în coșul aparatului. Coace-le timp de 3–5 minute sau până când crusta este ușor rumenită.