Zucchini în crustă by Delicatese Baby Friendly

Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 zucchini medii |
• 5-6 ouă de prepeliță |
• 1 cană pesmet (ideal panko sau pesmet mai grosier) |
• 1 cană făină (tip 650 am folosit eu) |
• 2 lg parmezan (12+) |
• ½ lgț boia dulce |
• ½ lgț usturoi (sau proaspăt sau după gust) |
• 1 lgț amestec de ierburi aromatice (oregano, busuioc) |
Pentru sos: |
• 3 lg iaurt grecesc |
• 1/2 castravete mic ras |
• 1 lgț zeamă de lămâie |
• usturoi, după gust (opțional) |
• 2 fire mărar |
Descriere
Bastonașe crocante de zucchini la airfryer, cu parmezan și condimente aromate, servite alături de un sos răcoritor de iaurt și castravete. O rețetă simplă, rapidă și sănătoasă, perfectă pentru întreaga familie!
Mod de preparare
Pasul 1. Spală bine zucchini. Șterge excesul de apă cu un servețel dacă este nevoie, apoi taie-l pe lung în două.
Pasul 2. Taie fiecare jumătate în bastonașe lungi și groase, iar apoi fiecare bastonaș în jumătate, astfel încât să poată fi manevrate mai ușor de cei mici.
Pasul 3. Bate ouăle de prepeliță într-un bol mic, până devin omogene. Pentru copilași mai mari poți adăuga sare si piper.
Pasul 4. Amestecă într-o farfurie pesmetul cu parmezanul și condimentele, iar în alta pune făina.
Pasul 5. Trece fiecare bastonaș prin făină, apoi prin ou, iar la final prin amestecul de pesmet.
Pasul 6. Așază bastonașele într-un singur strat în tava airfryer-ului tapetată cu hârtie de copt.
Pasul 7. Setează pe funcția cu căldură sus-jos la 180°C și gătește timp de 10 până la 12 minute, până când bastonașele devin ușor aurii la exterior, dar rămân moi la interior.
Pasul 8. Pentru sos, amestecă cele 3 linguri de iaurt natural grecesc cu castravetele dat pe răzătoare fină (scurs de apă), puțin mărar tocat fin și zeama de lămâie. Eu am adăugat și puțin usturoi.
Pasul 2. Taie fiecare jumătate în bastonașe lungi și groase, iar apoi fiecare bastonaș în jumătate, astfel încât să poată fi manevrate mai ușor de cei mici.
Pasul 3. Bate ouăle de prepeliță într-un bol mic, până devin omogene. Pentru copilași mai mari poți adăuga sare si piper.
Pasul 4. Amestecă într-o farfurie pesmetul cu parmezanul și condimentele, iar în alta pune făina.
Pasul 5. Trece fiecare bastonaș prin făină, apoi prin ou, iar la final prin amestecul de pesmet.
Pasul 6. Așază bastonașele într-un singur strat în tava airfryer-ului tapetată cu hârtie de copt.
Pasul 7. Setează pe funcția cu căldură sus-jos la 180°C și gătește timp de 10 până la 12 minute, până când bastonașele devin ușor aurii la exterior, dar rămân moi la interior.
Pasul 8. Pentru sos, amestecă cele 3 linguri de iaurt natural grecesc cu castravetele dat pe răzătoare fină (scurs de apă), puțin mărar tocat fin și zeama de lămâie. Eu am adăugat și puțin usturoi.
Preparat cu
-200lei
