Rețetă sandwich cu șuncă și cașcaval la airfryer

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 2 sandwich-uri mari: |
• 4 felii de pâine toast |
• 4 felii șuncă presată sau jambon |
• 4 felii cașcaval (emmental, gouda, cheddar etc.) |
• 1 lingură muștar (opțional) |
• 1 lingură unt moale |
• 2 linguri cașcaval ras (pentru topping) |
• piper proaspăt măcinat (opțional) |
Descriere
Cu această rețetă de sandwich, pregătești o gustare, un pachet pentru serviciu sau călătorie, dar și un preparat adorat de toată familia.
Mod de preparare
Pasul 1. Preîncălzește airfryer-ul pe funcția Bake la 180°C, timp de 3-5 minute.
Pasul 2. Unge interiorul feliei de pâine cu muștar (opțional), apoi așază o felie de șuncă și una de cașcaval.
Pasul 3. Acoperă cu cealaltă felie de pâine și unge partea exterioară cu unt moale (ambele fețe).
Pasul 4. Așază sandwich-urile în tavă și presară deasupra cașcaval ras, pentru o crustă aurie.
Pasul 5. Coace la 180°C timp de 8-10 minute, apoi, dacă vrei o crustă mai crocantă, poți schimba pe funcția de sandwich pentru ultimele 2 minute.
Pasul 6. Scoate-le când sunt bine rumenite și servește imediat.
Recomandări:
Pentru un plus de prospețime și culoare, adaugă o felie de roșie între șuncă și cașcaval.
Pentru o textură mai crocantă, poți folosi pâine de casă sau integrală.
Dacă vrei o versiune de tip Croque Madame, poți adăuga un ou ochi deasupra, după coacere.
Pasul 2. Unge interiorul feliei de pâine cu muștar (opțional), apoi așază o felie de șuncă și una de cașcaval.
Pasul 3. Acoperă cu cealaltă felie de pâine și unge partea exterioară cu unt moale (ambele fețe).
Pasul 4. Așază sandwich-urile în tavă și presară deasupra cașcaval ras, pentru o crustă aurie.
Pasul 5. Coace la 180°C timp de 8-10 minute, apoi, dacă vrei o crustă mai crocantă, poți schimba pe funcția de sandwich pentru ultimele 2 minute.
Pasul 6. Scoate-le când sunt bine rumenite și servește imediat.
Recomandări:
Pentru un plus de prospețime și culoare, adaugă o felie de roșie între șuncă și cașcaval.
Pentru o textură mai crocantă, poți folosi pâine de casă sau integrală.
Dacă vrei o versiune de tip Croque Madame, poți adăuga un ou ochi deasupra, după coacere.
Preparat cu
-200lei
