Rețetă Smashed Burger

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 3 burgeri: |
• 500g carne de vită cu 20% grăsime |
• ulei neutru pentru prăjit carnea |
• sare |
• 3 chifle de burger |
• cheddar american style |
• unt pentru prăjit chiflele |
Ingrediente sos: |
• 2 linguri maioneză |
• 1 lingură ketchup |
• 1 linguriță muștar |
• 1 linguriță praf de usturoi |
• 1 castravete murat mic tocat mărunt |
• 1/2 linguriță pudră chili |
Ingrediente topping: |
• salată iceberg |
• castraveți murați |
• opțional, jalapeno murat |
• ceapă caramelizată (se poate folosi și ceapă normală) |
Descriere
Descoperă cum să faci Smashed Burger la tine acasă, simplu și rapid!
Mod de preparare
Pasul 1. Formează carnea în 6 bile egale și las-o la temperatura camerei, până pregătești sosul.
Pasul 2. Pentru sos amestecă toate ingredientele într-un bol.
Pasul 3. Încinge grill-ul electric la temperatura maximă, după care unge tava grill-ului cu puțin ulei neutru și adaugă carnea. Presează carnea foarte bine (cu toată forța), iar când marginile se văd caramelizate, asezonează cu sare și întoarce pe partea cealaltă, urmând să adaugi cheddarul. Mai lasă la prăjit 1-2 minute.
Pasul 4. Varianta rapidă de ceapă caramelizată se face foarte uțor. Taie 3 cepe roșii julien și călește la foc mediu în 1 lingură de ulei, 1 de unt și un praf de sare pentru 10 minute. După cele zece minute, adaugă 1-2 linguri oțet balsamic, 1 lingură de zahăr brun și mai lasă la foc mic maxim 5 minute.
Pasul 5. La final, prăjește chiflele în puțin unt, după care adaugă sosul, salata iceberg, 2 felii de carne, ceapa caramelizată, castraveți murați și jalapeno, înca puțin sos și închide burgerul.
Pasul 2. Pentru sos amestecă toate ingredientele într-un bol.
Pasul 3. Încinge grill-ul electric la temperatura maximă, după care unge tava grill-ului cu puțin ulei neutru și adaugă carnea. Presează carnea foarte bine (cu toată forța), iar când marginile se văd caramelizate, asezonează cu sare și întoarce pe partea cealaltă, urmând să adaugi cheddarul. Mai lasă la prăjit 1-2 minute.
Pasul 4. Varianta rapidă de ceapă caramelizată se face foarte uțor. Taie 3 cepe roșii julien și călește la foc mediu în 1 lingură de ulei, 1 de unt și un praf de sare pentru 10 minute. După cele zece minute, adaugă 1-2 linguri oțet balsamic, 1 lingură de zahăr brun și mai lasă la foc mic maxim 5 minute.
Pasul 5. La final, prăjește chiflele în puțin unt, după care adaugă sosul, salata iceberg, 2 felii de carne, ceapa caramelizată, castraveți murați și jalapeno, înca puțin sos și închide burgerul.
Preparat cu
-800lei

Cuisinart
Grătar electric, Cuisinart, Albastru, PL60BE, 2200W
Capac antistropi integrat
Ușor de curățat
Design atractiv
3 ani garanție
• in stoc
PRP: 1.599,99lei
799,99lei