Rețetă orez biryani cu pui la airfryer

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru marinadă pui: |
• 400 g piept sau pulpe de pui, cuburi |
• 150 g iaurt |
• 1/2 linguriță turmeric |
• 1 linguriță garam masala |
• 1 linguriță boia dulce |
• 1/2 linguriță chimion |
• 1/2 linguriță coriandru măcinat |
• sare, piper, 1 linguriță ghimbir ras și 1 cățel usturoi zdrobit |
• sucul de la 1/2 lămâie |
Pentru orez: |
• 200 g orez basmati |
• 2 cuișoare, 2 păstăi cardamom, 1 baton scorțișoară |
• 1 ceapă tăiată subțire |
• 2 linguri ulei sau ghee |
• 500 ml apă fierbinte |
• măsline Kalamata (opțional) |
• Frunze de coriandru/pătrunjel, pentru decor |
Descriere
Știai că poți pregăti un orez biryani cu pui delicios la airfryer? Iată o rețetă ușor de pus în aplicare!
Mod de preparare
Pasul 1. Marinează puiul cu toate ingredientele (ideal, 30 min - 1h).
Pasul 2. Spală orezul și lasă-l la înmuiat 15-20 min, apoi scurge-l.
Pasul 3. Preîncălzește airfryer-ul la 200°C pe funcția Bake, timp de 5 minute.
Pasul 4. Într-o tigaie adâncă (compatibilă cu airfryer-ul), călește ceapa în ulei până devine aurie.
Pasul 5. Adaugă condimentele întregi, apoi puiul marinat. Gătește 5-6 min, până se albește carnea.
Pasul 6. Adaugă orezul scurs, amestecă ușor, apoi toarnă apă fierbinte și potrivește de sare, dacă este nevoie.
Pasul 7. Acoperă tava cu folie de aluminiu (sau capac metalic), așază în airfryer și gătește la 180°C timp de 20-25 minute.
Pasul 8. Lasă-l la răcit 10 minute după coacere, apoi amestecă ușor cu furculița, pentru a separa boabele.
Pasul 2. Spală orezul și lasă-l la înmuiat 15-20 min, apoi scurge-l.
Pasul 3. Preîncălzește airfryer-ul la 200°C pe funcția Bake, timp de 5 minute.
Pasul 4. Într-o tigaie adâncă (compatibilă cu airfryer-ul), călește ceapa în ulei până devine aurie.
Pasul 5. Adaugă condimentele întregi, apoi puiul marinat. Gătește 5-6 min, până se albește carnea.
Pasul 6. Adaugă orezul scurs, amestecă ușor, apoi toarnă apă fierbinte și potrivește de sare, dacă este nevoie.
Pasul 7. Acoperă tava cu folie de aluminiu (sau capac metalic), așază în airfryer și gătește la 180°C timp de 20-25 minute.
Pasul 8. Lasă-l la răcit 10 minute după coacere, apoi amestecă ușor cu furculița, pentru a separa boabele.
Preparat cu
-200lei
