Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă steak de conopidă cu piure de păstârnac

Rețetă steak de conopidă cu piure de păstârnac
Rețetă steak de conopidă cu piure de păstârnac

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Ingrediente steak conopidă:
• 1 conopidă
• 1 linguriță boia
• 0.5 linguriță sare
• 0.5 linguriță piper
• 0,5 linguriță chimion (opțional)
• 3-4 linguri ulei de măsline

Ingrediente piure de păstârnac:
• 400g păstârnac
• 50g unt
• 200-250 ml smântână de gătit
• 2-3 caței usturoi
• sare după gust

Ingrediente Chimichurri:
• 1 mână mare de pătrunjel
• 0,5 linguriță sare
• 0,5 linguriță fulgi de chil
• 0,5 linguriță oregano uscat
• 2 căței usturoi
• 4 linguri ulei de măsline
• 1 lingură oțet alb

Mod de preparare

Pasul 1. Pentru Steak-ul de conopidă, se taie 2 feilii de conopidă (3 cm grosime) și se ung cu amestecul de ulei de măsline și condimente după care se pun pe grill-ul electric multifuncțional Cuisinart pentru 10 minute.

Pasul 2. Între timp se pregătește piureul de păstârnac. Se pune păstârnacul curățat și tăiat cubulețe la fiert în apă cu puțină sare și se lasă 15-20 minute sau până devine moale. 

Pasul 3. Se transferă păstârnacul scurs într-un blender și se adaugă smântâna lichidă caldă cu untul topit și usturoiul, sare după gust și se blenduiește tot până rezultă un piure cremos. 

Pasul 4. Pentru sosul de chimichurri, se toacă pătrunjelul și usturoiul foarte fin și se amestecă împreună cu restul ingredientelor.

Pasul 5. Pe o farfurie mare, se așează piureul peste care se pune steak-ul de conopidă și peste se adaugă sosul de chimichurri.

Enjoy!